Teletál Ételfutár banner
jelszó emlékeztető
Üdvözöljük a Teletál ételfutár honlapján! Ma 2014.07.24 Kincső, Kinga napja van. Üdvözöljük a Teletál ételfutár honlapján! Ma 2014.07.24 Kincső, Kinga napja van.
CZANIK BALÁZS
CZANIK BALÁZSCzanik Balázs Capoeira Aerobik oktató sok éves szakmai tapasztalatát és ötleteit osztotta meg velünk, hogy a fogyni vágyó megrendelőinknek is bőséges kínálat legyen a Teletál étlapján.

Balázs bár még csak 29 éves, immár 10 évre nyúlik vissza szakmai tapasztalata.
Nyugodt lélekkel kijelenthetjük, hogy a FITNESS SZAKMA egyik legelismertebb és egyre népszerűbb alakja.
Mostantól Önnek is lehetősége nyílik, hogy szakmai tapasztalatai és ötletei alapján összeállított ételeinket fogyasszák, s ez által lefogyjanak, illetve megőrizzék alakjukat.BALÁZS ÉS A TELETÁL
A „Balázs ajánlata” blokkban szereplő Z1, Z2, Z3, Z4 ételeink és a Z5 menü összeállításánál Balázs rengeteg tanáccsal látott el minket, ahol a legfontosabb szempont az volt, hogy nemre és korra való tekintet nélkül segítsék elő ételeink a fogyást.Annak érdekében, hogy az ételek az egészséges életmódot is elősegítsék, illetve tápértékben gazdagok legyenek, Balázs dietetikusunkkal, Klima Anitával egyeztetett a részletekről. Ezen ételek alacsony kalóriaértéküknél fogva kiválóan beilleszkednek a fogyókúrázók étrendjébe, azonban épp úgy, mint Laci bácsi többi étele bőséges mennyiséget, és házias ízeket biztosít megrendelőinknek.

A MOZGÁS

Azonban mivel a tartós fogyást a rendszeres mozgás is elősegíti, ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani Balázs „Capoiera Aerobik” dvd-it, mely már 7 változatban is megtalálható a piacon.

Ezen kívül megjelent egy teljesen új mozgásformát ismertető DVD is, Has-burning címmel amivel játszva érhetjük el álmaink hasizomzatát, valamint kapható már a "Best of Capoeira" is, mely egy válogatás dvd. Természetesen amennyiben felkeltette érdeklődésüket, cégünktől szállító kollégánkon keresztül is megrendelhetik, s mi az étellel együtt házhoz szállítjuk Önöknek.

Az edzésprogram kezdő szinten nem tartalmaz bonyolult koreográfiákat, azonban rendkívül hatékony az izomfejlesztést és alakformálást tekintve. Ezt az is igazolja, hogy Balázs az utóbbi években sok kiemelt rendezvényen mozgatta már meg emberek ezreit, s egyre népszerűbb ez a fajta testedzés.A CAPOEIRA
A capoeira egy brazil harcművészeti stílus, melyet a XVI. században a rabszolgák alakítottak ki. A portugálok rabszolgákat vásároltak Afrikából, akiket a cukor és dohány ültetvényeiken dolgoztattak. Többen közülük ellenséges törzsekben éltek Afrikában és emiatt nehéz volt egy közösségbe kényszeríteni őket. Az elviselhetetlen körülmények hatására rengeteg rabszolga kockáztatta meg a szökést. A vadonban kis közösségeket alkottak, amelyekben a capoeira volt az összetartó kapocs. Önvédelmi technikákat gyakoroltak és fejlesztettek ki. Nem kizárt, hogy nemcsak a vallásuk keveredett a helyi indián őslakossággal, hanem kultúrájuk más részei is, esetleg a harci technikák szintén hatással voltak a feketékre. Az újra elfogott rabszolgák aztán visszatérve az ültetvényekre, gyakorolni és tanítani kezdték a többieket. Minden vasárnap pihenőnapjuk volt, amikor a capoeirát gyakorolták. Annak érdekében, hogy a portugálok ne jöjjenek rá, hogy rabszolgáik valójában halálos küzdelemre készülnek, zenével, és tánccal gazdagították, finomították mozgásukat. Huszonöt év alatt tizenegyszer szerveztek felkelést a portugál kolóniák ellen, amelyek végül a rabszolgaság megszüntetéséhez vezettek 1888, május 13-án. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik; gyakran közel a földhöz, vagy kézen-/fejen állva művelik, mindig zenére. Egyes verzióiban sok akrobatikus elem található. A capoeira szónak számos jelentése létezik, ezek egyike a Brazília belsejében található erdős területekre utal, feltehetőleg azokra a helyekre, ahol a szökött rabszolgák próbáltak elrejtőzni. Az 1970-es években megjelenő break-tánc számos mozdulata nagyon hasonló, ezért sokak szerint a capoeirából származik. Két fő stílusirányzat létezik a capoeirán belül: az egyiket lassabb, földközeli mozdulatsorok valamint a hagyományok és rítusok tiszteletben tartása jellemez, ez az Angola. A másik stílus az un. Regional, amelyet folyamatos, akrobatikus mozgáskombinációk dominálnak. Itt a technikán és a stratégián van a hangsúly. Mindkét stílusra jellemzőek a cselek, színlelt támadások, lendületes rúgások, illetve az ellenfél egyensúlyból való kimozdítását célzó mozdulatok. Czanik Balázs a Capoeira-Aerobikot ezen küzdősport alapelemeire építette fel. Fontos szempont volt, hogy a capoeire táncos, sportos, és egyben akrobatikus alapelemeit összekapcsolja a hagyományos aerobik technikájával, s így egy olyan edzésformát fejlesztett ki, mely egyben rendkívül szórakoztató is.

Update1.hu banner

Szállítási terület banner

Teletál Magazin banner

lap tetejére
Megrendelésekkel és kiszállítással kapcsolatos kérdése esetén hívja a 06 1/ 460-3663-as,
weboldalunk használatával kapcsolatban pedig a 20/778-1055-as információs telefonszámunkat.