czanik

Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács, mestercukrász öröksége garantálja megrendelőinknek a kiváló minőséget.


Laci bácsi mindig is fontosnak tartotta, hogy a magyar konyha ínyencségeit világszerte megismerjék. Ugyanakkor arra is nagy hangsúlyt fektetett, hogy a hazai ízeket, a Hungarikumokat, amelyek igazi értéket képviselnek, megőrizzük és utódainkkal megismertessük.

Köszönettel tartozunk neki, hogy méltónak talált minket arra, hogy megismerhettük, tőle tanulhattunk, vele dolgozhattunk, s hogy eredményesen, sikeresen indulhattunk el a vendéglátás ízekkel, színekkel, illatokkal teli világában, izgalmas forgatagában.

Közel két évtizedig a Gundel Károly Vendéglátó Technikum tanáraként adta tovább tudását. Munkáját Kiváló pedagógus kormánykitüntetéssel ismerték el. Munkásságának sikerességét az is bizonyítja, hogy rengeteg tanítványa lett sikeres, szakmai körökben elismert szakács, mesterszakács.

Sosem feledjük tapasztalatait, amelyeket a hazai vendéglátásban, s a nagyvilágban szerezett, s lett a magyar gasztronómia ismert, elismert egyénisége. Nem feledjük tanításait, intelmeit, kreatív ötletei, amelyek újra és újra visszaköszönnek a Teletál mindennapjaiban és kínálataiban.

Szülei is vendéglátással foglalkoztak, ez mutatott irányt neki is az életben való elinduláshoz. Több szállodának, neves étteremnek lett séfje, ételeit mindenhol szívesen fogyasztották. Az évek során rengeteg versenyt nyert meg és sok nívós díjjal jutalmazták. Főzőműsoraiból, megjelent szakácskönyveiből a mai napig rengetegen merítenek ötletet, bátorságot az otthoni főzéshez, ételkészítéshez.

Laci bácsi sajnos már nincs közöttünk, a mennyei konyhán készíti ötletes, tartalmas fogásait, osztja meg vidáman, a rá jellemző pikáns humorral fűszerezve receptjeit. Már nem nekünk tanítja a szakácsmesterség apró, finom fortélyait, s nem meséli mindig mosolygó, huncut szemekkel, emlékezetes mozdulataival soha el nem fogyó adomáit.

Mindannyiunknak hiányzik varázslatos, ínyenc személyisége, magával ragadó, mindenen átsegítő optimizmusa, tudása. A szakma, a vendég, a munkatárs, a tanítvány, a barát iránti alázata, öröksége, mindörökre velünk marad!Teletál logo

Termékeket helyeztél a kosárba. Biztosan el kívánod hagyni az oldalt?

Ha elhagyod az oldalt, a kosár tartalma elveszik.Biztosan el akarod hagyni az oldalt?

Megnézem a kosarat Ablak bezárása